Datum: 26.11.2015
Vložil: Lipský Jaroslav
Zdědil jsem velkou knihovnu po tchánovi. Až teď jsem se dostal do elektronické evidenci, abych se v tom vůbec orientoval. Pohádkové lístečky však byly "rozdány", máme jen vydané v roce 1983. Pokud budete mít čas a náladu, pošlete je na e-mailovou adresu:
vpjali(zavinac)centrum.cz
S díky JL
Datum: 17.06.2015
Vložil: Boris
Dobry den, osobne mam temer vsechny listecky digitalizovane. Jejich zverejneni ale brani autorsky zakon. Nositelem autorských práv není vydavatel, ale jejich skutečný autor, který text a obrázky zpracoval. A jejich publikovaní bez písemného souhlasu je možné až 70 let po jejich smrti.
Datum: 18.05.2015
Vložil: Petr
Dobrý den. Pohádkové lístečky se staly pro mou malou dcerku (3 roky) naprostým fenoménem. Večer nechce žádné jiné pohádky než-li lístečky. Sama si vybere, který si chce vyslechnout a možnost volby je pro ni sladkou odměnou. Po grafické stránce se sice nejedná o nic moc, ale to dětem nijak nevadí. Knížek na křídovém papíře je spousta, ale obsah nebývá obvykle nic moc. Naproti tomu "obyčejné" Pohádkové lístečky nabízejí krátké příběhy, které mají velmi často i poučný závěr. Má malá dcerka vždy po skončení vyprávění vede ještě krátkou debatu o ději a dělá si sama své závěry. Vede jí to k zamyšlení a to se mi líbí. Sám jsem na pohádkových lístečcích "vyrostl" a zůstaly mi svazky 44, 47, 48, 49 a 57, které dceři předčítám. Dnes jsem zcela náhodou v antikvariátu narazil na svazky 50 a 51 a koupil je. Mám z toho možná větší radost, než má dcera :-), proto se vůbec nedají sehnat a pokud už ano, pak za neuvěřitelné ceny.... Proto se chci zeptat vás, sběratelů, zda byste nemohli naskenovat lístečky a dát je k dispozici všem. Je to opravdu hodnotný artikl a dětem udělá radost. Autorská práva vydavatele již zanikla, neboť nakladatelství Panorama již 21 let neexistuje, takže tomu nic nebrání. Díky. Petr
Datum: 14.02.2015
Vložil: radka
Dobrý den,mám po prababíčce krabici reklamních pohádek.
18mtv (zavinac)seznam.cz
Datum: 09.02.2015
Vložil: Helena
ještě kontakt - tlucna(zavinac)volny.cz
Datum: 26.11.2014
Vložil: Veronika
Jsem dojatá... právě v tyto dny čteme s mou sedmiletou dcerou čtyři lístečky, které mi zbyly z dětství. Netušila jsem, že si někdo dal takovou práci... DĚKUJI! Nejsem sběratelka, podle přebalů jsem jako holčička měla sety 27, 30, 31 (a z těch zbyly právě ty čtyři: Rybí dítě Dudugera, Muž s nevyslovitelným jménem, O stařečkovi, který uměl rozkvétat stromy a Balu a jeho psi), prosím, velmi ráda bych je Karolínce koupila. Dostávala jsem je, když jsem byla dlouho nemocná spolu s pytlem piškotů, které jsem si mohla namáčet v mléce. Vážně vzpomínka... Děkuji!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Datum: 26.05.2014
Vložil: Iveta Slámová
Ahoj, koupím pohádkové lístečky, nabídněte prosím - mail SlamovaIveta(zavinac)seznam.cz
Děkuji
Datum: 05.03.2014
Vložil: Boris
Dobry den,
zajimavy napad, mam doma krabici edice Koralky, ale toho casu moc neni. Ale popremyslim.Boris
Datum: 08.02.2014
Vložil: Gabriela
Dobry den, chtela jsem se zeptat, zda jste podobnym zpusobem nezmapovali i dalsi pohadkove edice ze 60.-80. let nebo zda nevite, kde najit vice informaci. Konkretne me zajimaji edice Hvezdicka (pohadkova leporela), Pirka ptaka ohnivaka a Koralky (novejsi, 70. Leta dale). Dekuji!